Urheilijan kehonhuolto

Urheilijan kehonhuolto

Mitä Nordic Physio Center voi tarjota?

Työskentelemme huippu-urheiljoiden kanssa lähes päivittäin, joten pystymme vastaamaan omalla ammattitaidolla myös vaativimpiinkin haasteisiin.

Useimpien lajien asettamat vaatimukset kehonhuollolle ovat hyvin toisistaan poikkeavat ja siten jokainen lajin harrastaja huolletaan yksilöllisesti.

Kuten Hoitomuodot-välilehdellä mainittiin, urheiluhieronta on yksi osa palveluitamme.

Urheiluhieronta voidaan jakaa eri tyyppisiin käsittelyihin esim. urheilusuoritukseen valmistava ja urheilusuorituksesta palauttava. Hoitosuunnitelma laaditaan aina yhdessä urheilijan ja hänen valmentajansa kanssa, jolloin se tukee eri harjoituskausien asettamia vaatimuksia kehonhuollolle.

Urheilijan kehonhuolto

kohti tehokkaampia harjoituksiaVacustyler-alipainehoidon avulla

Varaa aika

Lajistasi riippumatta, Vacustyler-alipainehoitoa voidaan suositella käytettäväksi ennen tai jälkeen suorituksen. Ota alipainehoito mukaan tukemaan harjoitteluasi ja nosta harjoitustehoja nopeamman palatumisen sekä paremman valmistelevan huollon muodossa.

Treenitehon kasvu

Verenkierto tehostuu ja lisää happea veressä. Alipainehoidon jälkeen lihasten notkeus on parantunut ja lepojäykkyys laskenut.

Palautuminen

Maitohappojen pilkkoutuminen on nopeampaa alipainehoidossa, jolloin palautuminen on nopeampaa päivittäisessä harjoittelussa ja kilpailusuorituksen jälkeen.

Alipainehoito osana kuntoutusta

Loukkaantumiset kuten venähdykset tai revähdykset voidaan aloittaa hoitamaan heti kivun salliessa ja näin saadaan aineenvaihdunta ja nestekierto tehostettua vaurioituneella alueella.

Hieronnan yhteydessä

Alipainehoito hieronnan jälkeen on erittäin tehokas menetelmä.

Aktiiviliikkujan kehonhuollon tukena

Ei tarvitse olla urheilija, että oma keho tarvitsisi säännöllistä huoltoa. Oli lajisi mikä tahansa fyysisesti kehoa kuormittava, on aina tehtävä huoltotoimenpiteitä jollakin tasolla. Nämä toimenpiteet ovat joko itse tehtäviä esim. venyttelyä ja putkirullailua, näilläkin pääsee jo hyvin pitkälle omassa kehonhuollossa. Sitten on toimenpiteitä, kuten hieronta ja alipainehoito, nämä ovat ammattilaisten suorittamia huoltotoimenpiteitä.

Kun harrastetaan omaa lajia tai aloitetaan uusi harrastus, keho reagoi siihen aluksi hieman ihmetellen. Lihakset tulevat kipeäksi, hengästyttää ja väsyttää nopeasti. Nämä on ihan normaaleja kehon toimintoja fyysisen kuormituksen johdosta.

Kun harjoittelua on jonkin aikaa tehty ja pysyviä kiputiloja on edelleenkin, on silloin hyvä tulla ammattilaisen luo. Hyvin usein ihmiset lopettavat tässä kohtaa harrastamisen eikä tule ammattilaisen luo ja pitää harrastamista huonona ideana. Ammattilainen tunnistaa lajisi tuomat rasitukset kehollesi ja kuvailemasi vai yleensä saadaan paikannettua ja kiputilaa lievitettyä tai jopa poistamaan. Ammattilainen antaa  myös ohjeita, kuinka korjata harjoittelua ettei kyseinen vaiva uusiutuisi.

Huollathan autoasi tai polkupyörääsikin säännöllisesti. Miksi et itseäsi?

Vanha klisee, mutta toimiva.