Oskari Metz menestyksen tiellä Olavinlinnan Boxing Night:ssa 26.8.2017

Uusin sponssiurheilijamme välisarjassa nyrkkeilevä Oskari Metz jatkoi vakuuttavia otteitaan Olavinlinnassa järjestetyssä Boxing Night:ssa. Oskaria voi seurata Facebookissa tai Instassa. Kannattaa ottaa seurantaa, näin sä pääset lähemmäksi Oskarin tekemistä ammattinyrkkeilijänä!

 

Kyselin Oskarin fiiliksiä matsista ja miten matsi meni se Oskarin omasta mielestä.

Haastattelin Oskaria ja kysyin minkälaisessa roolissa kehonhuolto on ammattinyrkkeilijän päivittäisessä tekemisessä.

 

Moikka Oskari,

 

Onnittelut voitosta, huikea juttu!

 

Miten Oskari sun mielestä matsiin valmistautuminen ja matsi itsessään meni sekä millainen fiilis oli matsin jälkeen?

 

  • Valmistautuminen meni todella hyvin. Valmentajan kanssa tehtiin kovasti töitä ja sparrit olivat kehittäviä. Opin nyrkkeilystä lisää joka viikko. Tunsin ja tiesin, että olen valmis. Matsi itsessään meni myös hyvin. Ei ihan suunnitelman mukaan, mutta olen silti hyvin tyytyväinen matsiin, vastustajan tarjoamaan haasteeseen sekä siihen miten suoriuduin. Vastustaja oli vahva ja taitava. Ottelupaikkana Olavinlinna oli erittäin hieno. Ikimuistoinen ilta.

 

Ammattinyrkkeilijänä sun kroppa on se työväline, millä se leipä tulee pöytään.

Kerrotko hieman sun näkökulmasta, kuinka sä huollat kroppaa ja miten kehonhuolto on muuttunut esimerkiksi tämän vuoden aikana?

 

  • Kehonhuollosta on tullut mulle tosi tärkeä osa mun treenikokonaisuutta. Potkunyrkkeilyaikoina en kiinnittänyt lainkaan huomiota palautumiseen. Vammoja oli jatkuvasti, huolto oli aina pakkolevon tai jostakin vammasta toipumisen muodossa. Nykyään otan palautumisen vakavasti, ja kehonhuolto on yleensä vammojen ehkäisyä, ei parantelua. Nukun ja syön hyvin, pidän huolen lämmittelystä ja venyttelystä. Lisäksi käyn nykyään hieronnassa tarpeen mukaan, varsinkin kovien treenien alla. Nordic Physio Centerillä oon saanut hyviä vinkkejä omatoimiseen kehonhuoltoon. Venyttelyohjeita, kylmä- ja kuumahoidon käyttöä pienempien vammojen hoitoon on lähtenyt samalla matkaan kun olen Töölössä poikennut.

 

Minkälainen on hieronnan merkitys sun kehon huollolle on ollut ja minkälaista apua Vacustyler on tuonut siihen jokapäiväiseen tekemiseen?

 

  • Kun tunnen kehossa rasituksen tai jonkun alkavan vaivan, olen saanut siihen nopeasti apua käymällä hierojalla. Kevyempi hieronta myös vetreyttää ja auttaa palautumaan kovista treeneistä, ja keho on freesimpi seuraavissa treeneissä. Syvempi hieronta tekee hyvää ottelun jälkeen, kun paikat on vielä tukossa.
  • Tästä Vacustyler-alipainehoidosta on ollut iso varsinkin kovempien juoksutreenien jälkeen. Jalkojen keveys yllättää vieläkin, jokaisen hoidon jälkeen. Se no-impact hoito, mikä siinä tulee on myös hyvä, koska sitä voi tehdä keskellä treeniviikkoakin ilman mitään herkkyyden menetystä, mitä syvempi hieronta voisi aiheuttaa.

 

Syksy alkaa puskemaan päälle kovaa vauhtia. Mitkä on Oskari sun suunnitelmat loppuvuoden osalta, mitä matsin jälkeen suunnitelmissa?

 

  • No ensin pieni lepoloma, vähän henkistä ja fyysistä palautumista, sitten paluu salille. Tarkoitus olisi vielä loppuvuodesta otella.

 

Oskarin kanssa on hienoa työskennellä ja kaikki neuvot ja vinkit, joita olemme antaneet huoltopäivän jälkeen kotiinviemisiksi, on Oskari tehnyt ne ja vähä enemmän.

 

Tsemppiä Oskari syksyn treeneihin!

Related Posts

Sports performance   Muscle release
All rights reserved Nordic Physio Center Oy 2018
Linnankoskenkatu 16 A
00250 Helsinki