JUTTUTUOKIO IFBB PRO IINA LEVANOJAN KANSSA

Tällä kertaa vuorossa on sponssiurheilijamme IFBB PRO Iina Levanoja.

Instagram ja Facebook on täynnä toinen toistaan upeampia bodyurheilijoita ja upeita kuvia kisalavoilta. Monelle tuleekin mieleen kysymys, että mitä heille kuuluu kisojen ulkopuolella. Treenaaminen kisoja varten on hyvin määrätietoista ja itsensä haastamista, joka näkyy lopuksi viimeisteltynä kisakuntona lavalla.

Halusin tietää mitä Iinalle kuuluu sekä mitä kaikkea hänellä on mielessä tulevaisuudessa.

Moikka Iina,

Saavutit vuonna 2015 Pro-kortin ja kisat amatöörilavoilla saivat jäädä. Pro-kortin lunastaminen on huikea suoritus mutta samalla kisalavoilla taso kovenee entisestään.

Siirtyminen amatööristä ammattilaiseksi on iso steppi. Minkälaisia ajatuksia Pro-kortin saaminen toi mieleen ja minkälaisia haasteita se toi myös mukanaan?

Tottakai se jännitti aluksi, koska treenaamisesta tuli omalla tavalla vastuullisempaa ja silloin fokus pitää olla keskittynyt siihen.

Oman haasteensa tuo myös lajin omakustanteisuus. Kehittyminen omassa lajissa edellyttää, että kaikki osa-alueet ovat kunnossa, se vaatii myös rahallista panostusta ja tämän kaiken kustannat itse.

Ammattilaiseksi siirtyminen tarkoitti minun kohdalla sitä, että pidän välivuoden kisaamisesta. Edellytykset kisata muiden ammattilaisten rinnalla vaativat lihasmassan kasvattamista sekä symmetrian hiomista entistä paremmaksi.

Jotta pystyy pitämään fokuksensa treenaamisessa, on häiriötekijät karsittava pois ja tämän vuoksi välivuosi oli tarpeellista pitää, koska omassa elämässäni tapahtui paljon juuri silloin.

Kuinka paljon olet joutunut muuttamaan treenaamista ja muuta elämistä saadaksesi omasta mielestä kisoihin tarvittavan paketin kasaan?

Treenit itsessään ei ole juurikaan muuttunut, mutta oman kehon kuunteleminen on ollut keskeisessä roolissa. On osattava antaa keholle lepoa silloin kun siltä tuntuu. Esimerkiksi 12 tunnin työvuoron jälkeen on parempi ottaa pikku päikkärit ennen treeniä, kuin mennä väsyneenä tekemään salille huono treeni. En koskaan treenaa väsyneenä.

Kisaprepillä on kaikki fokus suunnattu kisoihin ja se on priorisoitu ykköseksi. Dietillä oleminen vaatii 100 % keskittymisen, jotta haluttu lopputulos saavutetaan. Juuri silloin koko elämä pyörii treenin, levon ja ravinnon ympärillä.

Treenaaminen asettaa isoja haasteita kropalle. Oletko pysynyt kunnossa ilman isompia loukkaantumisia?

Olen tainnut pariinkin otteeseen mainita seuraajilleni somessa ongelmistani alaselän kanssa. Alaselän kipuilun välttämiseksi olenkin treeneissä joutunut jättämään kokonaan pois maastavedon sekä kyykyn.

Osallistut tänä viikonloppuna järjestettäviin 2017 IFBB San Marino Pro kisoihin. Miltä Iina tulevaisuus näyttää näiden kisojen jälkeen?

Keväällä 2018 lähden mahdollisesti kisaamaan jenkkeihin, mutta tämä on vielä hieman auki. Suunnitelmia pitää aina olla! Käydään nyt nämä kisat ja suunnataan katse sitten tulevaan.

Iinan tekemistä pääset parhaiten seuraamaan Instassa

Tsemppiä Iina San Marinon kisoihin ja loppuvuoden treeneihin!!

Iinan tämän hetken kuntoa ennen 2017 IFBB San Marino Pro-kisoja

 

Related Posts

Sports performance   Muscle release
All rights reserved Nordic Physio Center Oy 2018
Linnankoskenkatu 16 A
00250 Helsinki