Tarinoita fysioterapeutin vastaanotolta

Vastaanotolle saapui asiakas jonka päällimmäisenä oireena oli lonkan etuosan kivut/oudot tuntemukset. Lisäksi kyykkääminen tuntui, kun lantio olisi vinossa tai alaspäin olisi vaikea mennä toisella jalalla. Erityisesti vaivat haittasivat treenatessa kuntosalilla, joka oli laskenut treenimotivaatiota.

Fysioterapeuttisessa tutkimisessa tutkittiin yksityiskohtaisemmin asiakkaan kyykkäämistä ja päällimmäisenä ongelmana oli, että lonkka ei pääse koukistumaan, jolloin liikettä joudutaan helpottamaan kiertämällä lantiota (’’lantio vinossa’’). Tarkempien tutkimuksien perusteella polven ja jalkaterän epäedullinen liikestrategia ei mahdollistanut lonkan koukistumista. Taustalla oli ollut jalkapöydän rasitusmurtuma muutama vuosi takaperin, joka voisi hypoteettisesti olla osasyynä muuttuneeseen liikekäyttäytymiseen.

Kotiharjoitteiksi lähti polven / jalkaterän kautta toteutettu lonkan hallintaharjoittelu, jota pystyttiin nyt toteuttamaan pelkästää erilaisilla staattisilla kyykkyvariaatioilla. Lisäksi lonkan liikerajoitukseen ohjattiin itse tehtävä mobilisointi. Seuraavalla kerralla tarkoitus olisi lisätä harjoitteluun kuormitusta tai liikettä.

Onko sinulla ollu vastaavanlaisia oireita, jossa fysioterapeuttimme voisi sinua auttaa?

-Fysioterapeutti Jukka Soini-

 

Varaa aikasi tästä!
Loading...

Leave a comment

Sports performance   Muscle release
All rights reserved Nordic Physio Center Oy 2018
Linnankoskenkatu 16 A
00250 Helsinki