Mitä on tuki- ja liikuntaelinfysioterapia?

Tuki- ja liikuntaelinfysioterapia on pääosin kliinistä vastaanotolla tapahtuvaa fysioterapiaa. Kyseinen fysioterapeutti on liikkeen ja liikkumisen asiantuntija, jonka asiakaskunta on pääosin noin murrosiästä eläkeikään asettuvalla ikähaitarilla. Hänellä on parhaat ominaisuudet havainnoida, arvioida sekä tutkia ihmisen liikettä ja siihen liittyviä mekanismeja kokonaisuutena, sekä yksityiskohtaisesti.

Esim juoksemista harrastavan asiakkaan kanssa fysioterapeutti osaa hahmottaa ja tutkia juoksussa tapahtuvia nivelten liikkeitä eri kehonosien välillä. Lisäksi hengitys kuuluu tuki- ja liikuntaelinfysioterapiaan, sillä ilman sitä ei myöskään liikuta. Vaivojen epäspesifisyys tai pitkään jatkuminen ovat usein merkki tuki- ja liikuntaelin fysioterapeutin tarpeesta.

  • Jukka Soini, fysioterapeutti

 

Varaa aika fysioterapiaan:

Loading...
Sports performance   Muscle release
All rights reserved Nordic Physio Center Oy 2018
Linnankoskenkatu 16 A
00250 Helsinki