Osteopatia

Tarjous:
Ensikäynti Osteopatilla -10€  (norm. 75€).
Osteopaatteja löydät kaikilta meidän toimipisteiltä.

Mitä on osteopatia ?

Osteopatia on manuaalinen eli käsin suoritettava hoitomuoto, joka on erikoistunut tuki- ja liikuntaelinten ongelmien ja toiminnallisten häiriöiden hoitoon. Osteopatiassa asiakas otetaan huomioon kokonaisuutena keskittyen tukemaan asiakkaan terveydentilaa ja kokonaisvaltaista terveyden edistämistä. Osteopaattisessa hoidossa ei hoideta pelkästään oiretta, vaan pyritään löytämään vaivan aiheuttaja.
Osteopatia sopii hoitomuotona kaikille ja se on turvallista sekä yksilöllisesti räätälöityä. Osteopaattisen hoidon tavoitteena on parantaa nivelten liikkuvuutta, tehostaa veren- ja nestekiertoa ja vähentää lihasjännityksiä. Osteopaatille tultaessa ei välttämättä tarvitse olla erityistä vaivaa tai kipuja vaan hoitoon voi tulla ennaltaehkäisevässä mielessä tai vain rentoutumaan. 
Osteopaatti on Valviran rekisteröimä nimikesuojattu terveydenhuollon ammattilainen, joka suorittanut 4-vuotisen korkeakoulutuksen. Osteopatian taustalla on anatomian, fysiologian, embryologian ja biolääketieteellisten tieteiden periaatteet.
Varaa aika Osteopatiaan!

Step 1. Select “Location”

Step 2. Select service “Category”

Step 3. Select “Service”

Step 4. Select “Staff” (Optional)

Sept 5. Press “NEXT”

Loading...
Mitä osteopatialla voi hoitaa?
 • Selkäkipu ja alaselkäkipu
 • Niskakipu
 • Päänsäryt ja migreenit
 • Hermostolliset oireet: puutumiset ja pistelyt
 • Stressiperäiset jännitystilat
 • Toiminnalliset ruuansulatusvaivat
 • Leukanivel- ja purentalihasten ongelmat
 • Turvotukset
 • Olkapään kiputilat ja vaivat 
 • Lantion alueen kivut
 • Raskauden aikaiset kivut ja jännitykset 
 • Kyynärpään ja ranteen kiputilat
 • Urheiluvammat
 • Alaraajan ongelmat; polvi ja nilkkakivut
 • Postoperatiivinen rinnakkaishoito

mitä hoidossa tapahtuu?

Ensimmäinen käynti alkaa alkuhaastattelulla, jossa kartoitetaan asiakkaan yleistä terveydentilaa, vaivoihin ja oireisiin liittyviä asioita. Mahdolliset vaivaan liittyvät lääkärinlausunnot on hyvä ottaa vastaanotolle mukaan. Haastattelun jälkeen osteopaatti tutkii muodostaakseen kokonaiskuvan asiakkaan vaivan laadusta.

Tutkimisen aikana tehdään erilaisia liiketestejä, johon sisältyy yksinkertaisia liikkeitä liikkuvuuksien ja kehon toiminnan kartoittamiseksi. Lisäksi tehdään erotusdiagnostisia testejä tarpeen mukaan. Yleensä osteopaatti käyttää palpaatiota eli käsin tunnustelemista hyödyksi tutkimisen aikana.

Hoidossa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia tekniikoita, kuten nivelten manipulaatio- ja mobilisointitekniikoita, pehmytkudostekniikoita ja faskiatekniikoita. Lisäksi voidaan vaikuttaa hermoston ja sisäelinten toimintaan pehmein tekniikoin. Hoidon tueksi vastaanotolla käydään läpi harjoitteita ja itsehoito-ohjeita.

Jatkokäynneillä edetään lyhyen keskustelun jälkeen tutkimiseen ja hoitoon. Akuutti vaiva voi helpottua yhdellä hoitokerralla, mutta pidempiaikaisiin vaivoihin tarvitaan useampia hoitokertoja.

Varaa aika Osteopatiaan!

Step 1. Select “Location”

Step 2. Select service “Category”

Step 3. Select “Service”

Step 4. Select “Staff” (Optional)

Sept 5. Press “NEXT”

Loading...
Osteopaattimme
NPC_Joonas Matikainen_kuva_1
Joonas Matikainen
Osteopaatti & Urheiluhieroja
Olen työskennellyt tuki- ja liikuntaelinvaivojen parissa jo vuodesta 2016, jolloin valmistuin koulutetuksi hierojaksi ja urheiluhierojaksi Suomen Hierojakoulusta. Osteopaatiksi valmistun Metropolian Ammattikorkeakoulusta vuonna 2022. Tälle alalle minut veti kiinnostus anatomiaa ja fysiologiaa kohtaan sekä halu auttaa ihmisiä voimaan paremmin arjessa ja liikkuessa.

Keskityn tarjoamaan asiakkailleni tehokasta apua tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin sekä kuntoutusta ja kehonhuoltoa monipuolisesti manuaalisen terapian keinoin. Perustan työni tutkittuun tietoon ja pyrin päivittämään osaamistani jatkuvasti.

Hoidossa minulle on tärkeää aina ymmärtää asiakkaan toiveet ja tavoitteet, ja rakentaa hoitosuunnitelma niiden pohjalta. Osteopaattina pyrin selvittämään perimmäisen syyn oireille, enkä pelkästään lievittämään niitä. Olen saanut hyviä vasteita mm. lihaskireyksien, selkäkivun, päänsäryn ja liikerajoitteiden hoidossa.

Urheilu on aina ollut lähellä sydäntäni ja lajitaustaa on kertynyt mm. käsipallosta, kuntosaliharjoittelusta ja kamppailulajeista. Tällä hetkellä vapaa-aika kuluu boulderoinnin, brasilialaisen jujutsun ja koiran kanssa ulkoilun parissa.

Varaa aika hierontaan tai osteopatiaan ja katsotaan kuinka voin auttaa juuri sinua!

Kari Suomalainen
Osteopaatti / Urheiluhieroja

Olen valmistunut osteopaatiksi Helsingin Ammattikorkeakoulusta vuonna 2006 ja urheiluhierojaksi Vierumäen Urheiluopistolta vuonna 2000. Itämaisista hoitoperinteistä olen opiskellut akupunktiota ja parhaillaan olen perehtymässä tiibetiläiseen lääketieteeseen.

Opinnäytetyön tein purentaongelmien osteopaattisesta hoidosta yhteistyössä Helsingin yliopiston hammaslääketieteen laitoksen kanssa. Opinnäytetyön myötä avautuikin kiinnostava maailma stressiperäisten oireiden osteopaattiseen hoitoon.

Olen myös NLP- Master Practitioner. NLP- koulutukset kävin Veli-Matti Toivosen ohjauksessa yhteensä noin vuoden ajan. NLP- on menetelmä, jonka avulla voi muuttaa ja kirkastaa psyykkistä toimintaa ja vaikuttaa esimerkiksi urheilusuoritukseen, ongelmanratkaisuun ja työyhteisön toimintaan. Pidän lyhyitä NLP- koulutuksia ja luentoja työyhteisöille, urheilijoille ja kaikille mentaalivalmennuksesta kiinnostuneille.

Pidän koulutuksia osteopaateille, hierojille, fysioterapeuteille ja muille fysikaalisen hoidon ammattilaisille aiheina mm. selkärangan ja nivelten mobilisaatio, toiminnallinen anatomia, faskiakäsittely, purentaperäisten oireiden hoito ja kinesioteippaus. Olen opettanut anatomiaa Tampereen yliopiston lääketieteen yksikössä, toiminnallista anatomiaa, diagnostiikkaa ja osteopaattisia hoitomenetelmiä Metropoliassa. Olen pitänyt monia lyhyempiä koulutuksia ja luentoja urheilulääketieteen ammattilaisille, valmentajille, joogaohjaajille ja hammaslääkäreille

Reilun 20- vuoden aikana olen työskennellyt kilpa- ja ammattiurheilijoiden, tanssijoiden, joogien ja muusikoiden kehonhuollon parissa. Sairaaloissa olen hoitanut vuodeosaston potilaita ja neurologisia kuntoutujia.

Ohjaan pienryhmille kehonhuoltoa ja Movement- tunteja. Näistä ohjatuista tunneista hyötyvät niin aktiiviliikkujat ja kilpa- urheilijat, kuin muut kehon toiminnan ja suorituskyvyn parantamisesta kiinnostuneet kansalaiset.

Hoidan kaikkia ikäryhmiä poislukien alle kouluikäisiä lapset. Pienempien lasten hoitamiseen en ole ehtinyt hankkia erityisosaamista. Pääasiassa asiakaskuntani koostuu työikäisistä asiakkaista. Mielelläni ohjaan asiakkailleni harjoitteita, olivatpa ne sitten tavoitteellisesti urheilevan asiakkaan kehonhuoltoa, tai työperäisten jäykkyyksien ja stressin lievittämistä.

 Osteopaattisessa hoidossa yhdistelen monipuolisesti erilaisia tekniikoOsteopaattisen hoidon tueksi ohjaan mielelläni yksilöllisiä harjoitteita tukemaan hoitoa ja edistämään hoitotulosten pysyvyyttä. Osteopatian monipuolisten lähestymismahdollisuuksien avulla jokaiselle asiakkaalle löydetään varmasti sopiva lähestymistapa hoitoon. Hoidan mielelläni monipuolisesti erilaisia asiakkaita toimistotyöntekijöistä aktiiviliikkujiin ja urheilijoihin. Myös nuoret liikkujat ovat tervetulleita vastaanotolleni. Pidän ammattitaitoani yllä jatkuvalla lisäkouluttautumisella.

Liikunta ja kamppailulajit ovat tärkeä osa elämääni uinnin, surffauksen ja pyöräilyn lisäksi.

IMG_4500 (1)
Eetu Kuosmanen
Osteopaatti & Koulutettu hieroja

Koulutukseltani olen osteopaatti, koulutettu hieroja ja personal trainer. Osteopaatiksi valmistuin Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Olen työskennellyt hyvinvointi- ja liikunta-alalla vuodesta 2015 lähtien, manuaalista terapiaa olen tehnyt vuodesta 2017 alkaen.

Työssäni olen kiinnostunut kokonaisvaltaisesti asiakkaan hyvinvoinnista. Osteopaattisessa hoidossa yhdistelen monipuolisesti erilaisia tekniikoita suorista nivel- ja pehmytkudoskäsittelyistä pehmeämpiin osteopaattisiin hoitomenetelmiin. Osteopaattisen hoidon tueksi ohjaan mielelläni yksilöllisiä harjoitteita tukemaan hoitoa ja edistämään hoitotulosten pysyvyyttä. Osteopatian monipuolisten lähestymismahdollisuuksien avulla jokaiselle asiakkaalle löydetään varmasti sopiva lähestymistapa hoitoon. Hoidan mielelläni monipuolisesti erilaisia asiakkaita toimistotyöntekijöistä aktiiviliikkujiin ja urheilijoihin. Myös nuoret liikkujat ovat tervetulleita vastaanotolleni. Pidän ammattitaitoani yllä jatkuvalla lisäkouluttautumisella.

Kaikki harrastukseni ovat aina liittyneet liikuntaan tai urheiluun, joten on luonnollinen jatkumo työskennellä alalla, jossa voin auttaa asiakkaita tuki- ja liikuntaelimistön vaivojen kanssa sekä tukea harjoittelua, palautumista sekä auttaa vaivojen ennaltaehkäisyssä. Nuorempana päälajeinani olivat jalkapallo ja hiihto. Nykyisin vapaa-ajalla tulee myös aktiivisesti treenattua kuntosalilla sekä pelattua golfia. Erityisiä kiinnostuksen kohteitani ovat pallo- ja mailapelit, kestävyysurheilu sekä voimaharjoittelu. Vastaankin mielelläni hoidon ohella yleisesti kysymyksiin harjoittelusta, hyvinvoinnista sekä urheilusta.

 

ost_pusa2
Joose Pusa
Osteopaatti

Olen koulutukseltani osteopaatti AMK. Urheilu ja liikunta, erityisesti jääkiekko ja kamppailulajit ovat olleet iso osa elämääni. Nykyään vapaa-aikani kuluu muun muassa jääkiekon, kiipeilyn, golfin, retkeilyn ja lukemisen parissa. Kuntoutusalalle ja osteopatian pariin päädyin saatuani apua osteopatiasta omiin rasitus- ja traumaperäisiin vammoihin, joiden taustalla ovat olleet muun muassa jääkiekko sekä kuormittava työ Michelin-ravintoloissa.

Työssäni näen ihmisen aina yksilönä ja dynaamisena biopsykososiaalisena kokonaisuutena, pyrkien kartoittamaan oireiden taustalla olevat ylläpitävät ja altistavat tekijät. Kliinisen tutkimisen ja päättelyn sekä manuaalisen terapian lisäksi ohjaan myös kuntoutusprosessia tukevia yksilöllisiä harjoitteita. Osteopaattina näen itseni ihmisen toiminnan, liikkeen sekä kivun asiantuntijana. Hoidan monipuolisesti erilaisia toiminnallisia tuki- ja liikuntaelinongelmia ja vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikki, iästä tai taustasta riippumatta. Laajan lajitaustan ansiosta kykenen soveltamaan osteopaattista lähestymistä tukemaan aktiivisten liikkujien ja urheilijoiden tarpeita, mukaan lukien nuoret liikkujat.

Kehitän jatkuvasti osaamistani osallistumalla erilaisiin jatkokoulutuksiin ja seuraamalla kuntoutusalan ajankohtaista tutkimusta, tarjotakseni parasta mahdollista hoitoa asiakkailleni.

 

Sports performance   Muscle release
All rights reserved Nordic Physio Center Oy 2018
Linnankoskenkatu 16 A
00250 Helsinki