VACUSTYLER-ALIPAINEHOITO

LISÄTEHOA HARJOITTELUUN JA PALAUTUMISEEN
Vacustyler-alipainehoitolaite
Vacustyler-alipainehoito perustuu laitteen muodostamaan jaksottaiseen alipaineeseen laitteen sisällä, joka kiihdyttää kehon aineenvaihduntaa, niin lymfa- kuin verenkiertoa. Laitteeseen mennään vyötäröstä alaspäin, johon myös alipainehoito kohdistuu.
Hoidon kesto on 30 – 45 minuuttia, tarpeesta riippuen.
Mitään erillistä vaatetusta ei tarvitse pukea päälle eikä siinä pueta mitään asua päälle, vaan hoitoon voit tulla omissa vaatteissasi. Hoitoon ei myöskään tarvitse valmistautua mitenkään erityisesti, riittää että sinulla on mukavat vaatteet päällä ja pääset hetkeksi rentoutumaan.
Kenelle hoito sopii?
Alipainehoito sopii kaikenikäisille, mitään rajoittavaa tekijää ei tässä suhteessa ole. Mikäli sinulla on sydän- tai verisuonisairauksia, kannattaa keskustella alipainehoidosta hoitavan lääkärisi kanssa.
Suurimman hyödyn hoidosta saavat aktiiviliikkujat, kuntoilijat sekä urheilijat, joilla on haasteita palautumisen kanssa sekä valmistautuessa urheilusuoritukseen.
Muita kohderyhmiä ovat esim. ihmiset jotka työskentelevät seisten tai lentävät työnsä puolesta paljon, mikä saa jalat tuntumaan raskailta. Tämä johtuu yleensä nesteiden kertymisestä jalkoihin.
Samoin polveen tai nilkkaan suoritettujen leikkausoperaatioiden kuntoutuksessa alipainehoito on erittäin tehokas. Operoidun alueen nestekertymät saadaan vähenemään merkittävästi alipainehoidon avulla, jolloin kuntoutuminen nopeutuu huomattavasti. Tämä koskee myös loukkaantumisia esim. venähdykset, revähdykset ja luumustelmat, jolloin nestettä alkaa kertymään vaurioalueelle joka jo itsessään aiheuttaa kipuilua mutta samalla rajoittaa nivelen liikkuvuutta.
Milloin ja miten usein?
Alipainehoitoon voi tulla koska tahansa, mitään rajoituksia ei ole. Leikkausoperaatioiden jälkeen suosittelemme, että kun tikit on poistettu voidaan hoito aloittaa.
Yleensä kuten hieronnassakin, ei kaikki ongelmat poistu ensimmäisellä hoitokerralla vaan se vaatii useamman hoitokerran. Tämä on hyvin yksilöllistä ja arvioidaan tilanne tapauskohtaisesti.
Alipainehoidon paras teho palautumisen kannalta on hieronnan yhteydessä, jolloin hieronta jo itsessään on kiihdyttänyt aineenvaihduntaa ja alipainehoitolaitteella saadaan sitä tehostettua vieläkin enemmän. Erittäin kuormittavien urheilusuoritusten jälkeiseen palautumiseen hoito soveltuu erinomaisesti koska se nopeuttaa palautumista huomattavasti.
Suosittelemme urheilijoita sekä kaikkia kisaajia kokeilemaan alipainehoidosta saatavia hyötyjä harjoituskaudella, jolloin saadaan yksilöllisesti oikea ajoitus sekä oikea hoitomäärä ennen kisoja sopiviksi. Urheilusuoritusta ennen tapahtuva hoito vähentää lihaksen lepojännitystä.
Hoitokerran jälkeen muutokset urheiltaessa ovat havaittavissa parhaiten seuraavana päivänä. Kuntoutuksessa muutokset ovat havaittavissa välittömästi hoidon jälkeen.
Sports performance   Muscle release
All rights reserved Nordic Physio Center Oy 2018
Linnankoskenkatu 16 A
00250 Helsinki